(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
" Holandské řízky " téměř bez práce
Potřebné ingredience
1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.
Postup přípravy
Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C .Pečeme dozlatova,dokud se maso nezačne oddělovat od stran mísy.Takto upravené maso je velmi šťavnaté a nemusíme používat olej na smažení.U nás už holanďany ani jinak neděláme.Fotku hotového masíčka dodám hned po upečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 9. 2014, 16:37
Díky za recept, témeř bez práce.
Murr2
(upraveno)
9. 9. 2014, 8:27
@P.A.V.L.A
nemáte zač někdy se rychlovka hodí
růžík
(upraveno)
17. 8. 2014, 15:55
Milá Radi, Vaše "koule" jak píše jedna paní, která by sem asi ani neměla lézt , je super
Murr2
(upraveno)
6. 9. 2014, 15:14
@růžík
Evi, děkuji za chválu a pocit zadostiučinění
apasionata
(upraveno)
17. 1. 2013, 23:10
odkdy je tahle dělová koule *holandské řízky*??ani základ tomu neodpovídá-v *holanďanech je muškát. květ, pokrájená petrželka kudrnka a místo strouhanky jsou tam rozmočené kostky rohlíků v mléce.tohle je obyčejná sekaná z vepř. masa se sýrem.
Paluna
(upraveno)
9. 9. 2014, 10:25
@apasionata
Teda nevím, nejsem "taková super originální kuchařka" jako vy, ale do holandských řízků jsem nikdy (ani já, ani moje mami, ani babička, ani tchýně, ani šefkuchař kamarád) housky či rohlík a ani nic zeleného nedávali... Dáme jen pomleté maso, které naložíme do mléka (nejlépe do druhého dne), osolíme, opepříme a dáme rozstrouhanou Goudu-sýr.. Toť vše, pak jen tvořím větší karbanátky a obaluji ve strouhance nebo v trojobalu Ale je jedno, kdo jak je dělá, je hlavní, aby to rodince chutnalo a paní měla(narozdíl od některých rýpavek) odvahu a dala sem rychlý a podle komentářů i chutný recept. Nelíbí se...tak to přejdu a nerýpu, ach jo, proč jsou lidi rejpalové
rezbroucek
(upraveno)
28. 3. 2013, 10:05
@apasionata
no to nevím , já třeba do holanských kudrnku ani rohlíky nedávám..
Murr2
(upraveno)
21. 1. 2013, 7:55
@apasionata
každá rodina má svůj způsob úpravy receptů to vaše podání není taky zrovna to pravé ořechové já recept pouze doporučuji,kdežto vy ho přímo vnucujete
kurel
(upraveno)
18. 1. 2013, 11:44
@apasionata
ten Váš recept taky nejsou holandské řízky..
marz
(upraveno)
18. 1. 2013, 11:38
@apasionata
máte zvláštní složení holandanů,to fakt neznám
LillyE
(upraveno)
3. 1. 2013, 19:55
Dobrý den, už jsem je dnes dělala podruhé a jsou Rychlé a bez práce a hlavně co se mi líbí, že se nají 5-tičlenná rodina a ještě zbyde na druhý den. Fakt
Murr2
(upraveno)
12. 1. 2013, 18:23
@LillyE
Mončo,to mne moc těší !!!
macnel
(upraveno)
4. 10. 2012, 11:41
O víkendu jsem dělala a mělo to veli´ký úspěch.
Murr2
(upraveno)
6. 10. 2012, 10:18
@macnel
Ivo,moc mně těší,že jste si pochutnali
vajnarka
(upraveno)
6. 9. 2012, 13:15
Dnes jsem dělala a je to výborné ...díky za receptík...
Murr2
(upraveno)
6. 9. 2012, 15:44
@vajnarka
Markét,jsem ráda,že vám chutnalo
maruška
(upraveno)
20. 8. 2012, 15:32
vyzkouším..i s těmi rajčaty
nigina
(upraveno)
20. 8. 2012, 11:45
super nápad určite udelam díky
Kacer z Prahy
(upraveno)
20. 8. 2012, 10:50
určitě vyzkouším
jajka5
(upraveno)
20. 8. 2012, 9:45
pod tuto směs dávám dospodu nakrájená rajčata - zkuste někdy , je to dobrá změna
Murr2
(upraveno)
20. 8. 2012, 10:19
@jajka5
Děkuji za tip . Určitě to zkusím
lidare
(upraveno)
18. 8. 2012, 21:50
taky mám ráda tuto směs
Murr2
(upraveno)
19. 8. 2012, 11:16
@lidare
jj a přidala si i naše 6-ti letá dcera,která u každého masa ohrnuje nos
laskonka333
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:25
Mňam
Moncherry
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:20
Můžu potvrdit, že je to výborné, jen do toho ještě přidávám smetanu.
MarusK
(upraveno)
20. 8. 2012, 13:34
@Moncherry
tak to dělám já už léta a je to opravdu mlska
Murr2
(upraveno)
20. 8. 2012, 13:39
@MarusK
jsem ráda,že máme stejný názor prostě samá chuť !!!
Vlaďosek
(upraveno)
18. 8. 2012, 18:21
zrovna přemýšlím, co rychlého zítra k obědu, máme potom oslavu, tak ať se nezdržuju, takže udělám vaše holands. řízky , díky za inspiraci
Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:38
@Vlaďosek
Vlaďko,pokud mohu doporučit,tak použijte nějaký jiný sýr,než cihlu.V poslední době je totálně bez chuti .Ať se oslava vydaří
Vlaďosek
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:41
@Murr2
Děkuji, zkusím ten uzený, jak píše mamča níž
Boňule
(upraveno)
18. 8. 2012, 14:20
Před chvílí jsme dojedli, opravdu výborné a rychlé, dala jsem uzený eidam a nemá to chybu, všichni chválí!! Díky za tip!
Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 18:05
@Boňule
Věrko,jsem ráda,že Vám chutnalo u nás byli všichni také spokojeni
Aluch
(upraveno)
18. 8. 2012, 12:56
Radko, díky moc za recept ..............určitě vyzkouším
Vera N
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:36
evicela
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:15
prima nápad, děkuji
Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:50
@evicela
Evi,nemáte zač... jsem ráda,že vás recept zaujal
zdenula12
(upraveno)
18. 8. 2012, 8:39
Holandské řízky miluju ,ještě do nich dávám vejce a trochu mléka jsou supr,určitě vyzkouším i tu zapejkací mísu.
Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 9:56
@zdenula12
Zdeni,zkuste a uvidíte,jaký je to fofr